發新話題

會員感想和得著分享

本主題由 DrHorse 於 2023-5-27 15:43 關閉
我同其他newbies都係因前速噴射既里奧認識到駿薈馬迷會,初做咗會員時,無意間睇到dr既舊post,細閲下發覺言之有物,好有興趣,當時已問dr點入會,因為想睇埋其他post,其後dr舉辦咗一個講座,雖然只有一個上午,但短短一個上午dr已教了贏馬方法,係一套好有數據化和系統性既方式,令我更加有興趣,幸運地,dr收了我這個做特級會員
初做特級會員,暑假期間日夜追dr既post,當然齋睇吸收唔哂啦,其後dr俾機會我哋newbie做5項,蝕馬,睇閘小組,我便加入了5項小組,因為唔實習靠睇係冇用既,唔付出冇收獲,初時做5項,錯漏到爆,因為自己又放唔低自己唔得嗰套,資質又差,好彩dr同思琳師傅唔怕我蠢同煩成日指導我,慢慢開始掌握到,當然到依家仲有錯啦,不過我真係學到嘢,知點解輸同點解赢好重㗎!,以前買馬冇系統靠感覺,係dr話我聽贏馬係可以有方法,有系統,同埋買馬係為贏錢而唔係為消磨時間,唔好為賭而賭,依幾句對我好有啟發性,咁多newbie當中我資質最差,多謝dr,思琳師傅,其他師傅,大師兄,平凡兄,其他師兄教導,依度擁有一個好有效率既團隊,各小組一環扣一環,充份發揮團隊精神,而dr既功力更深不可測,整個系統堅掂!依D係成個team無形既資產,我興幸是其中一份子,希望我可以繼續進步,大家加油努力!贏錢一季比一季多

呀....原來我冇寫過
小聲::    Dr 話有貼飛有分加.

引用:
原帖由 poiuy 於 2016-5-18 10:24 發表
呀....原來我冇寫過
小聲::    Dr 話有貼飛有分加.
你寫另類故事law......ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

引用:
原帖由 ryan 於 2016-5-19 15:08 發表

你寫另類故事law......ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

我想讚吓自己先。決定加入本會,我被受妻兒質疑,但我相信自己無睇錯。在本欄的文章內領會到這團隊的真誠,以事論事,而DR所訂之會章,如版面要干淨,不渉政治........等等亦帶來專一評馬、賭馬、贏馬的樂趣,所以加入。
加入後發覺我所觀察的與事實一樣,各位師兄亦好照顧新人。
雖然我賭馬已有幾十年,但以往一直只用感覺、陰謀論及所謂有飛馬去賭,每年埋單唔使講都知正如DR所講嘅大部份馬迷的結果,做了別人的點心,相信亦是DR及其團隊的點心。
加入後自知對賽馬知識尤如初生嬰兒,一直唔識,DR及各位師兄有教,但自己刨馬錯完又錯,又無覆檢,跳唔出自己個人意願框框,季初至中段無法上手,輸的多。又唔敢問(怕瘀) ,只是自已閉門做車。其實DR嗰套勁得,只是自己未有心裝載、心散,如緊記及緊隨必能得心應手,大膽講句贏馬話咁易,當然係長期計數位啦。到季尾,經DR團隊指出錯誤及更正,現只有少少掌握,卻能短短幾次賽日追過所有負數,一曰內十塲中六場Q,自已都唔敢相信!但自己在輸的塲合,在覆檢時發現如緊隨DR既定原則做,又可大多中噃。
其實DR套賭馬方法係有理論及有科學計數事實佐證,並不是空泛之談。希望自已能多領會,不負DR及眾師兄的指導。
當然本會亦有可改進及更上一層樓的空間,那就留待主理人去發揮吧!不過本會如把持既有宗旨,我相信這是一個開心賭馬的樂園。
Loser in learning. Failed

學野要持之以恆;如果自己叻嘅就唔駛學
感謝Dr耐心教導。其實一路以來佢教揀馬嘅方式都無乜變過,唔中都只係自己用另一啲方法投注;
賭馬係可以有系統的;亦可以用小啲本博取更大利益;
大家不妨試試

附件

其實你地已破了我 2009 年的記錄 ... P4x1 : 175 倍. Now P5x1 : 354 倍.

附件

駿薈馬迷會 facebook 專頁
https://www.facebook.com/drhorsehk/

引用:
原帖由 亦先生 於 2016-6-2 14:32 發表
學野要持之以恆;如果自己叻?就唔駛學
感謝Dr耐心教導。其實一路以來佢教揀馬?方式都無乜變過,唔中都只係自己用另一啲方法投注;
賭馬係可以有系統的;亦可以用小啲本博取更大利益;
...
用系統以小本博大利還可以有很多策略 : 呢種嘛耐唔耐中也不錯啊 !  

附件

DrHorse_03 Jun. 13.jpg (15.66 KB)

DrHorse_03 Jun. 13.jpg

https://www.facebook.com/drhorsehk/

熱熱地夠玩 20 次.

附件

DrHorse_37 Jun. 22.jpg (14.78 KB)

DrHorse_37 Jun. 22.jpg

引用:
原帖由 DrHorse 於 2016-6-13 17:32 發表

用系統以小本博大利還可以有很多策略 : 呢種嘛耐唔耐中也不錯啊 !  
系統策略以小本博大越洋賽一樣得.

附件

DrHorse_38 Jun. 26.jpg (15.68 KB)

DrHorse_38 Jun. 26.jpg

發新話題