發新話題

龍一睇盤研究文章

引用:
原帖由 DrHorse 於 2010-9-6 23:50 發表
例如1.90-2.05

So Draw 的 odds 是 ?
一般來說是3.05-3.30
某聯賽會偏低或高
葡超會偏低...挪超會偏高

引用:
原帖由 longlong1984 於 2010-9-6 23:50 發表
主隊讓平半高水,證明主隊信心不足,莊家誘導上盤,應下客隊;
主隊讓半球低水,證明莊家對主隊信心足,應下主隊;
主隊讓半球高水,證明莊家對主隊信心不足,應下客隊;
主隊讓半一低水應下主隊;
不是想得罪...而是這四條公式只需一條就夠

低水的便買!

引用:
原帖由 龍一 於 2010-9-6 23:59 發表

這四條公式只需一條就夠

低水的便買!
簡而精!

有興趣就看當年的record
因為太耐無開...(懶再keep record)
所以沒有整理好...而無辦法再整理好
睇得明就明...睇得唔明就問下我...我答到一定答
(有d我自己睇完都唔知自己點搞...)

遲下先再upload而家個個記錄
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 SudokuTA 於 2010-9-7 00:03 發表

簡而精!
但係我邏輯黎講係錯 (我唔一定岩...只是我唔認同)

Thank You.

Hehe ... in fact 我到依家都唔知乜野叫 "高水" 和 "低水" ... 可唔可以俾個簡單的 example 講解下.
駿薈馬迷會 facebook 專頁
https://www.facebook.com/drhorsehk/

回復 22# 龍一 的帖子

龍一兄講得冇錯
呢篇文章係從某網站轉貼過來的....
做乜係咪都話買低水...目的係乜...大家心裡有數了

引用:
原帖由 DrHorse 於 2010-9-7 00:07 發表
Hehe ... in fact 我到依家都唔知乜野叫 "高水" 和 "低水" ... 可唔可以俾個簡單的 example 講解下.
在我而言...以讓球黎計
1.8或以下係低水
1.81-1.99係中水
2.0或以上係高水

睇盤唔會只睇佢係唔係高中低水
但有時候表達就只會講其中一個因素
因為好多時都係臨開波就買...唔打得咁多因素

引用:
原帖由 longlong1984 於 2010-9-7 00:12 發表
龍一兄講得冇錯
呢篇文章係從某網站轉貼過來的....
做乜係咪都話買低水...目的係乜...大家心裡有數了
長時候買低水盤係蝕得好入肉

發新話題